Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot!

PAKTUM

Tények és tévhitek a próbaidővel kapcsolatban

A próbaidő a munkaviszony széles körben ismert és alkalmazott eleme. Munkaviszony létesítésekor az esetek döntő többségében a munkáltató próbaidőt köt ki a munkaszerződésben. Ennek ellenére a Munka Törvénykönyve nagyon keveset foglalkozik vele. Mi összegyűjtöttünk számos fontos információt, amit a próbaidőről tudni érdemes.

 

A próbaidő kikötése a munkaszerződésben nem kötelező, ez egy lehetőség a munkáltató számára, amely során lehetőség nyílik arra, hogy a munkavállaló és a munkáltató a munkaviszony kezdetén kölcsönösen megismerhesse egymást. A próbaidő lényege, hogy kiderüljön, a munkavállaló alkalmas-e a munkaszerződésben foglalt feladatok ellátására, illetve, hogy a munkáltató biztosítja-e a szerződésben foglalt munkavégzési feltételeket. A próbaidő időtartama alatt mindkét fél indokolás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt.

Próbaidőt határozott és határozatlan időtartamú munkaviszonyban is lehet alkalmazni, ugyanakkor rövid időtartamra létrejövő munkaviszony esetében a próbaidőnek rövidebbnek kell lennie munkaviszony tartamánál.

A Munka Törvénykönyve meghatározza, hogy a munkaviszony kezdetétől számított legfeljebb három hónapig terjedő próbaidő köthető ki. Ennél rövidebb időtartam kikötése esetén a próbaidő meghosszabbítható legfeljebb egy alkalommal, azonban összességében így sem haladhatja meg a három hónapot. Kollektív szerződés rendelkezése alapján a próbaidő tartama legfeljebb hat hónap lehet. Fontos, hogy a próbaidő nem határidő, hanem időtartam. A próbaidőt nem munkanapban, hanem naptári napban számolják, nincsen jelentősége annak, hogy a próbaidő utolsó napja munkanapra vagy munkaszüneti napra esik.

Próbaidőt csak és kizárólag írásban, a munkába lépést megelőzően, a munkaszerződésben lehet kikötni. Ez azt jelenti, hogy a munkába lépés után még akkor sem lehet próbaidőt meghatározni, ha mindkét fél beleegyezik.

Egy tévhit, hogy a próbaidő lejárta után egy végleges munkaszerződést kell készíteni. Erre azonban nincsen szükség. Csak akkor van szükség újabb dokumentumot aláírni, ha a próbaidő lejárta után a munkaviszony feltételei, elemei megváltoznak, azonban ekkor már munkaszerződés módosításáról beszélünk.

Abban az esetben, ha a próbaidő alatt bármelyik fél felmond arra kell figyelni, hogy a felmondást még a próbaidő alatt köteles közölni a másik féllel. Ez a szabály arra is vonatkozik, ha a munkáltató a dolgozóval postai úton kívánja közölni a felmondás tényét (pl.: betegszabadság esetén). Ebben az esetben is érvényes, hogy a felmondás kézhezvétele számít a közlés időpontjának, tehát a kipostázott dokumentumokat még a próbaidő lejárta előtt el kell juttatni a dolgozóhoz. Amennyiben a dokumentumok kézhezvételére a próbaidő lejárta után kerül sor, az indok nélküli, azonnal felmondás jogellenesnek minősül. Abban az esetben, ha az átvételt a munkavállaló megtagadja vagy szándékosan megakadályozza közlés hatályosnak minősül, azonban erről jegyzőkönyvet kell felvenni.

KÖZÖSSÉG

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

hegesztő oktató, állványozó, projektmenedzser, műszaki vezető, mentor, határidő, gépész tervező mérnök, tűzőnő, új állás, képzés, utazási ügyintéző, fodrász, szakács, szakképesítés, hiányszakma, munkaszerződés, szakképzési hozzájárulás, segítségnyújtás, energiatakarékosság, vasalónő, gyógypedagógus, pizzafutár, új generáció, ápoló, állás Szombathely, műszerész, alkatrész értékesítő, traktorvezető, targoncavezető, kfi, angol, nyomdai kisegítő, rakodómunkás, szerelő, lovász, kiszolgáló, álláskeresők, adminisztrátor, takarító, recepciós, mobilfejlesztés, munkavédelemi ellenőrzés, termékfejlesztő, minimálbér, grafikai munkatárs, manikűr, felhőalapú szolgáltatások, kormányhivatal, gépész tervező, uniós források, szociális gondozó és ápoló, faipari segédmunkás, beszállítói minőségfejlesztő mérnök, kertépítő, kézi anyagmozgató, kertészeti munkatárs, biztonsági őr, kutatás fejlesztés és innováció, mérnök, online vállalati szolgáltatások, értékesítő, mezőgazdasági vállalkozó, lakatos, álláskeresés, német, TB ügyintéző, információnyújtás, női szabó, munkavállaló, betanított munkás, bérfelmérés, webszerkesztő, pultos, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, paktum, paktum iroda, munkabér, lángvágó, ügyintéző, kertész, bádogos, karosszéria lakatos, rendezvénysorozat, innovációs tevékenységek, támogatás, adóbevallás, call center, energiahatékonyság, szigetelő, lamináló gépkezelő, tehergépkocsi-vezető, betegszabadság, szerszámgépjavító, takarítónő, konyhai kisegítő, operátor, földmérő, rendezvény, futár, csoportvezető