Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot!

PAKTUM

Szolgáltatásaink

Mentorálás

A mentori szolgáltatást a mentor nyújtja. A mentor feladata az álláskereső ügyfelek esetében a munkahelyvesztés, illetve a munkanélküliség következményeinek enyhítése, személyre szabott segítségnyújtás az álláskeresésben.

A munkaerő-piaci programba bevont személyek életútjának folyamatos figyelemmel kísérése, személyes segítő háttér biztosítása (szakmai, módszertani, mentális támogatás, motiválás, döntések elősegítése).

Az ügyfél mentális, fizikai és egészségi állapotát, élethelyzetét megismerve az ügyfél motivációjának fenntartása, erősítése.

Az ügyfél képzésben való részvételének, előrehaladásának, folyamatos figyelemmel kísérése, képző intézménnyel való kapcsolattartás, segítségnyújtás annak érdekében, hogy a képzést sikeresen fejezze be.

A célcsoport számára az álláslehetőségekről, munkáltatókról, a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról és igénybevételük módjára vonatkozó információnyújtás.

A munkáltatók igényeiket figyelembe véve feltárja az ügyfelek elhelyezkedését akadályozó körülményeit, segítséget nyújt a problémakezelésben és megszüntetésében.

Álláshelyek feltárása, munkáltatói kapcsolatok erősítése.

Cél, hogy a mentorálás segítségével a támogatott olyan kompetenciákat sajátítson el, amelyek a támogatás megszűnése után képessé teszik az önálló munkavégzésre, pályavitelre.

Mentoraink várják azon álláskeresők jelentkezését, akik szeretnének személyre szabott segítséget kapni az elhelyezkedésükkel kapcsolatban, illetve a Kormányhivatal által támogatott foglalkoztatások iránt érdeklődnek.

 

Tanácsadás

A hozzánk forduló álláskeresők számára a mentori szolgáltatáson túl többek között munkaerő-piaci tanácsadást is nyújtunk.  A tanácsadók  az álláskeresők életpályájának egy-egy meghatározott szakaszában támogatást adhatnak.

Döntést előkészítő tanácsadáson azok a tanácskérők vehetnek részt, akik az aktuális életútjukból és állapotukból szükségszerűen kilépni kényszerülnek, döntéshozatal előtt állnak. 

Pályaorientációs tanácsadás keretében az életpálya alakulásának előrelátható fordulópontjára készül fel a személyiség, és ehhez tájékozódhat a tanácsadótól a számára elérhető lehetőségekről.

Pályakorrekciós tanácsadás keretében segítséget biztosítanak a tanácsadók mindazok számára, akik nem tudják, nem kívánják, vagy nincs lehetőségük arra, hogy eredeti szakmájuknak megfelelő területen helyezkedjenek el, mert a munkaerő-piaci helyzet változásaival elavultnak számít végzettségük.

Álláskeresési tanácsadás során tanácsadó kollégáink felkészítik az érdeklődőket az önéletrajzírásra, munkakeresési technikákra stb.

 

Munkaerő-piaci információ nyújtása

Az információnyújtás célja, hogy elősegítse az elhelyezkedést, és az üres álláshelyek betöltését.

A munkaerő-piaci és foglalkoztatási információk nyújtása által a járásban fellelhető aktuális álláshelyekről, a térségben elérhető képzésekről, a munkaerő-kereslet és kínálat helyi jellemzőiről, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról kap tájékoztatást az álláskereső.

    

A munka iránt érdeklődő informálódhat az általa keresett munkakör(ök) elérhetőségéről, várható kereseti lehetőségekről.

Az információnyújtás célja az érdeklődő igényeire szabott célzott információk kiemelése és biztosítása, mely igény szerint történhet személyesen, telefonon, vagy on-line.

 

Önfoglalkoztatóvá/ vállalkozóvá válás támogatása

A Vállalkozásfejlesztési Alapítvány lehetőséget biztosít mindazon érdeklődő számára, akik a jövőben vállalkozás indítását fontolgatják. Az alapítvány 2-3 fős team segítségével végzi az önfoglalkoztatásra való felkészítést munkaerő-piaci szolgáltatás keretében. Térségi foglalkoztatási tanácsadás keretében biztosítja a vállalkozási lehetőségek feltárását, önfoglalkoztatást tervező tagok számára a tanácsadást és mentorálást.

A projekt keretében lehetőség nyílik az önfoglalkoztatás támogatására:

A támogatás ajánlott időtartama maximum 6 hónap

A támogatás mértéke: 2018. évben 138.000 Ft/hó azaz a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjed

A Vállalkozásfejlesztési Alapítvány várja azon jelentkezőket, akik szeretnének személyre szabott segítséget kapni az önfoglalkoztatóvá/vállalkozóvá válással kapcsolatban. Az Alapítvány szolgáltatásai ingyenesek.

Elérhetőség a KAPCSOLATOK menüpont alatt.

 

Címkék: állás

KÖZÖSSÉG

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

ingyenes, hidegburkoló, minimálbér, pénzügy-számviteli ügyintéző, mentor, munkabér, bevallás, önkormányzatok, vízhálózat karbantartó, futár, raktáros, csomagoló, tetőfedő, anyaggazdálkodó, facebook, megújuló energiaforrások, innovációs tevékenységek, családi pótlék, kertépítő, karosszérialakatos, rendezvény, KKV, civil szervezetek, karosszéria lakatos, gépész tervező, paktum iroda, információnyújtás, webszerkesztő, forgácsoló, szigetelő, mezőgazdasági munkás, garantált bérminimum, fodrász, munkavédelemi ellenőrzés, top 6.8.2, pályaorientáció, próbaidő, tűzőnő, új állás, hegesztő oktató, pénzügyi ügyintéző, Anyagvizsgáló laboratóriumi szakmérnök, Távközlési optikai hálózatszerelő, kábelszerelő, álláskeresők, pultos, takarítónő, szja, munka törvénykönyve, képzés, munkáltató, építés, új generáció, mezőgazdasági gépész, szerelő, szerszámgépjavító, munkáltatói juttatás, kormányhivatal, bérfelmérés, adóbevallás, mezőgazdasági gépkezelő, mezőgazdaság, gépszerelő, kiszolgáló, csatornarendszer karbantartó, családi adókedvezmény, értékesítő, faipari segédmunkás, paktum, pincér, projektmenedzser, biztonsági őr, hiányszakma, tehergépkocsi-vezető, ápoló, lakatos, manikűr, őstermelő, német, karbantartó, kertész, üzletkötő, csoportvezető, földmérő, 2018., cafeteria, állás Szombathely, egyszerűsített foglalkoztatás, érdeklődjön személyesen, utazási ügyintéző, gépészmérnök, termékfejlesztő, pizzafutár, eladó, sorkezelő, kutatás fejlesztés és innováció, traktorvezető, táppénz, munkaviszony, ács-állványozó, műszaki előkészítő