Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot!

PAKTUM

Műhelymunka és Tájékoztató Fórumok (2016.11.30.)

 

A 2016. november 30-án a Szombathely Képző Központ Kft. szervezésében megrendezésre került műhelymunkán és tájékoztató fórumokon önkormányzati intézmények, vállalkozások, gazdaságfejlesztési szereplők, szociális partnerek, civil és nonprofit szervezetek, képző szervezetek, szakképző intézmények, munkaügyi szervezetek képviselőit, valamint a felsőoktatásban tevékenykedő szereplőket kértük fel az együtt gondolkodásra, problémák feltárására a Szombathelyi Járás területén is egyre nagyobb problémát okozó szakképzett munkaerő-hiány TOP 6.8.2 keretében nyújtott enyhítési lehetőségeivel összefüggésben.

 

 

A rendezvényen sor került az együttműködés előnyeinek ismertetésére, az együttműködéssel járó feladatok megbeszélésére, valamint lehetőség nyílt a résztvevők részéről az együttműködési szándék kifejezésére, javaslatok megvitatására.

 

 

Fő célkitűzésként  a szombathelyi munkalehetőségek, foglalkoztatás bővítése, a vállalkozások megismertetése, a gazdaság fejlődése, a város élhetőségének, lehetőségeinek bemutatása, népszerűsítése került megvitatásra. Felmerült a képzett munkaerő vonzása a városba, illetve a meglévő munkaerő megtartása, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása.

 

 

A projekt céljai között szerepel felkutatni azokat az inaktívakat, akik a Kormányhivatal regisztrált nyilvántartásában nem szerepelnek. A pályakezdők megszólításához fontosak a Szakképzési Centrumok, továbbá a Kamara együttműködése.

Fontos feladat  a projekt sikeres megvalósítása érdekében az önkormányzat és a befektetők közötti kapcsolat minőségének folyamatos javítása, a vállalkozások támogatása, a helyi és a hazai tőke bevonása, letelepítése.

Bemutatásra került a paktum iroda fő tevékenysége. Ezek elsősorban a vállalkozásokkal történő kapcsolattartás, folyamatos információbiztosítás és igényfelmérés. A vállalkozások együttműködésének és a paktum partnerségben való részvételének különböző szintjei lehetnek: igények szerint megvalósuló képzések, gyakorlati képző, támogatások igénybevétele, paktum iroda szolgáltatásainak igénybevétele, stratégia és akcióterv kidolgozásában való részvétel.

 

 

Bálint András bemutatta a Vas megyében megvalósításra kerülő 4 foglalkoztatási paktum projektet. Elmondta, hogy a helyi-megyei paktumok koordinációs tevékenysége keretében megvalósul a helyi, MJV és megyei paktumok folyamatos együttműködése és az összegyűjtött tapasztalatok cseréje, megosztása.  

 

Címkék:

KÖZÖSSÉG

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

munkavállaló, tűzőnő, GINOP, álláskeresés, bérkalkulátor, mérnök szakma, angol, állásajánlat, munkáltató, segítség, gépész tervező, faipari segédmunkás, érdeklődjön személyesen, rendezvény, megújuló energiaforrások, traktorvezető, rakodómunkás, Víz- és csőhálózat szerelő, csoportvezető, műszaki vezető, önkormányzatok, villanyszerelő, takarítónő, mezőgazdaság, kormányhivatal, munkaviszony, eszköz beszerzés, női szabó, egyszerűsített foglalkoztatás, gépkezelő, munkaszerződés, kőműves, csomagoló, lovász, mérnök, alkatrész értékesítő, kiszolgáló, tanulmányi ösztöndíj, állványozó, civil szervezetek, lakatos, építésvezető, NAV, munkáltatói juttatás, mezőgazdasági gépkezelő, sorkezelő, értékesítő, ápoló, rendezvényszervező, asztalos, álláskeresők, állásinterjú, kézi anyagmozgató, bevallás, német, új állás, bolti eladó, határidő, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, szociális gondozó és ápoló, karosszéria lakatos, targoncavezető, műszaki előkészítő, családi pótlék, betanított munkás, információnyújtás, paktum iroda, mentor, gyógypedagógus, gépész tervező mérnök, beszállítói minőségfejlesztő mérnök, GYES/GYED, foglalkoztatási paktum, nyomdai kisegítő, operátor, 2018., tetőfedő, szakképzési hozzájárulás, pályázatok, bádogos, projektmenedzser, varrónő, paktum, mikrovállalkozások, pizzafutár, üzletkötő, táppénz, online vállalati szolgáltatások, kertészeti munkatárs, könyvelő, szerelő, pultos, raktáros, utazási ügyintéző, kutatás fejlesztés és innováció, pályaválasztás, csatornarendszer karbantartó, szakképesítés, elektroműszerész, hiányszakma