Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot!

PAKTUM

VII. Paktum Partnerségi Ülés (2019.05.15.)

2019. május 15-én a TOP 6.8.2 projekt keretén belül új helyszínen, a Park Hotel Pelikán Konferenciatermében került megrendezésre a VII. Paktum Partnerségi Ülés, amelyre helyi cégek képviselőit invitáltuk. A szakmai program keretén belül több interaktív, érdekes, figyelemfelkeltő téma várta az érdeklődőket.

A rendezvény Zborovján Ferencné, a Szécheny István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karának mesteroktatójának előadásával kezdődött, amelynek fő témája a munkaerő kiválasztás gyakorlata volt a diszkrimináció tükrében. Ennek keretében beszélt arról, milyen előítéletek fogalmazódnak meg emberekben már az első találkozásokról, ez milyen hatással van a munkaerő kiválasztásának folyamatára. Érdekességként hívta fel a figyelmet arra, hogy egy embernek 7 másodperce van első benyomás kialakítására. A kiválasztási folyamat során nem szabad mindössze erre a hét másodpercre hagyatkozni, érdemes figyelembe venni a belső értékeket és lehetőséget kell adni az embereknek egy második, pozitívabb benyomás kialakítására.

Rövid szünetet követően Pinezits Alexandra, a SZÓMŰHELY Consulting Kft. trénere "Megtalálni a megfelelőt" - A sikeres interjúztatás technikái címmel tartott előadást. A világon a munkakörök 95%-át munkahelyi interjúkat követően töltik be, Magyarországon is a leggyakrabban használt kiválasztási módszer. Alexandra ismertette az interjúk fontosságát, nehézségeit és hibalehetőségeit, majd bemutatta a különböző formáit az interjúztatásnak és a jó kérdezés technikáit is bemutatta. Előadása végén egy interaktív párbeszéd keretében, gyakorlati példán mutatta be, hogyan kell kompetencia profilt létrehozni, amely segítségül szolgál a kiválasztási folyamat és az interjúztatás során annak érdekében, hogy megtalálják a megfelelő munkaerőt.

A programot követően business ebéd során folytatódhatott kötetlen beszélgetés a résztvevők között.

Címkék:

KÖZÖSSÉG

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

gépész tervező mérnök, építésvezető, adminisztrátor, üzletkötő, pénzügyi nyilvántartó, gépkarbantartó, cafeteria, call center, manikűr, szakképesítés, munkavédelmi hatóság, operátor, recepciós, gépész tervező, targoncavezető, autóbusz vezető, szakács, kormányhivatal, alkatrész értékesítő, takarító, tűzőnő, facebook, mezőgazdasági vállalkozó, visszaigénylés, női szabó, egyszerűsített foglalkoztatás, munkaügyi ellenőrzés, álláskeresők, lakatos, foglalkoztatási paktum, 2018, információnyújtás, őstermelő, új állás, adóbevallás, villanyszerelő, segítségnyújtás, férfi ruhakészítő, munkáltató, bevallás, álláskeresés, új generáció, varrónő, állásajánlat, biztonsági őr, fodrász, versenyképesség, betegszabadság, építés, cipő alja készítő, gépkezelő, grafikai munkatárs, bérszámfejtő, mentor, gyógypedagógiai asszisztens, tanulmányi ösztöndíj, kertészeti munkatárs, mérnök szakma, 2018., lángvágó, próbaidő, pályaválasztás, mezőgazdasági munkás, vasalónő, ács-állványozó, takarítónő, hiányszakma, állás, karbantartó, mobilfejlesztés, sorkezelő, pályaorientáció, kőműves, angol, önkormányzatok, futár, paktum, érdeklődjön személyesen, vállalkozás, műszerész, rendezvény, pincér, mérnök, segítség, családi adókedvezmény, kfi, eszköz beszerzés, szerelő, hidegburkoló, könyvelő, elektroműszerész, beszállítói minőségfejlesztő mérnök, pályázatok, NAV, táppénz, esztergályos, GYES/GYED, mezőgazdasági gépkezelő, Víz- és csőhálózat szerelő, uniós források